Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

δε μαρμπλς. 1989

οτι καλυτερο εχει γινει αναφορικα με τα μαρμαρα.




τα μάρμαρα (1989) σενάριο-σκηνοθεσία: αλέξης μπίστικας #φωτογραφία: ian dodds#μοντάζ: robert headgreaves, αλέξης μπίστικας#ήχος: brendan taylor#σκηνικά: δημήτρης παπαϊωάννου# ηθοποιοί: σταύρος ζαλμάς, rosamond freeman-attwood, reina james#παραγωγή: εκκ, goldsmiths' college#16mm, έγχρωμο, 14', οπτικός μονοφωνικός


Η πρωτη του ταινια «Τα Μαρμαρα» «The Marbles» μιλαει για τη σημασια των γλυπτων του παρθενωνα ,και ειναι αφιερωμενη «στη Μελινα». Γυρισμενη μια Μεγαλη Πεμπτη στο Λονδινο.
η πλοκη:
Ο χρηστος ειναι ενας νεαρος ελληνας που ζει στο λονδινο. απολυτα προσαρμοσμενος στη ζωη εκει, ειναι πιο αγγλος κι απ’ τους αγγλους. Η εστερ είναι η σπιτονοικοκυρα και ερωμενη του. Ξαφνικα, η Μελινα Μερκουρη ερχεται στο Λονδινο για να παρει πισω στην ελλαδα τα μαρμαρα του παρθενωνα. Ο χρηστος συγκινειται. εκει που πλενει τα πιατα αρχιζει να τα σπαει λες και ειναι στα μπουζουκια, κι υστερα επιστρεφει στην αθηνα... μαζι με τη Μελινα και τα περιφημα μαρμαρα του παρθενωνα.
δεν κολακεψε ουτε τη Μερκουρη, σαν εισηγητρια της πολιτικης για τη διεκδικηση της επιστροφης των μαρμαρων , Ουτε τον ελληνικο σοβινισμο που ψοφαει για κολακειες. παιζει και ο ζαλμας αν παρατηρησε κανεις, και τα σκηνικα ειναι του παπαϊωαννου. ωραια πραγματα, σκεψου να ζουσε σημερα ο μπιστικας, τι μεγαλα πραγματα θα ειχε κανει ... βρειτε την ταινια και δετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σημασια δεν εχει η ντοπα, αλλα η συμμετοχη.