Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

remember remember the 6th of december




αυτο και μονο αυτο. η πιο σκληρη σκηνη, οποιος βλεπει αυτο το βιντεο και δεν θελει να βαλει τα κλαμματα εχει προβλημα στον εγκεφαλο.

ξεχαστε τα επεισοδια, ξεχαστε αυτους που προβοκαρουν, ξεχαστε αυτους που θελουν να πουλησουν την βια στις φυλλαδες και στα καναλια τους, ξεχαστε πως ολα μας καταπιεζουν.

ενα παιδι δολοφονηθηκε πριν ενα χρονο, σπιλωσαν το ονομα του με τον χειροτερο τροπο μετα το συμβαν, διωχθηκε κοσμος που εξεγερθηκε, διωκεται ακομα κοσμος που εξεγειρεται.

οσοι δημοσιογραφοι θελοντας να επιβαλλουν την αποψη πως οτι γεννηθηκε περυσι τον δεκεμβρη εχει πεθανει, διατυμπανιζουν πως οι εξεγερσεις δεν ειναι καρναβαλια και δεν γινονται με ραντεβου. κανουν ομως τεραστιο λαθος γιατι ξεχνουν πως οι εξεγερσεις ειναι διαρκεις και συνεχομενες, και καμια εξεγερση δεν εχει σταματησει, η εξεγερση ειναι καθημερινη γιατι και ο πολεμος ειναι καθημερινος. οι δεκεμβρηδες ειναι καθημερινοι. τιποτα δεν εχει αλλαξει. πλευρης και δικαιοσυνη να πηγαινουν αγκαζε, ενα χρονο μετα παλι απειλες με βιτριολι σε καθαριστριες , τα αιτηματα του δεκεμβρη δεν ειναι παλι εδω λογω επετειου ή μνημοσυνου, αλλα λογω του οτι ειναι ακομα και σημερα επικαιρα, διοτι τιποτα δεν εχει αλλαξει.

ολοι μιλουν για βια. ολοι. κατα κυριο λογο τα μμε. και σε συνεργασια με την αστυνομια τρομοκρατουν. βια, τι λεξη και αυτη. μπορει ναι ειναι τοσο μικρη αλλα κρυβει τοσα πολλα. ΟΜΩΣ, αλλο πραγμα η βια που ασκει ο αφεντης στον δουλο του και αλλο πραγμα η βια απο τον δουλο στον αφεντη. στη συγκεκριμενη περιπτωση, ο δευτερος, (ο εξουσιαζομενος) με την βια αυτη σπαει τις αλυσιδες του. τις αλυσιδες που οι εξουσιατες του, του εχουν φορεσει.

η βια ειναι αυτη του παραπανω βιντεο.

μολις το δεις, οι λεξεις περισσευουν γιατι σε πιανουν οι λυγμοι.

τιποτα αλλο, χωρις λεξεις χωρις σχολια, χωρις λεζαντες, χωρις τιποτα. το αιμα κυλαει, δεν ζηταει ομως εκδικηση, ζηταει εξεγερση. δεν χυθηκε τοσο αιμα, για να χυθει κιαλλο.

το αφιερωμα του BloqueNegro ειναι το εκτενεστερο πιστευω. ξεκιναει απο εδω.

εξαλλου, πως θα μαθεις αν μπορεις να κολυμπησεις αν δεν βουτηξεις στo νερο?