Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

+ενεση

αυτες τις μερες την τιμητικη της εχει η ρομποτικη, το πρωτο μαθημα στην εξεταστικη, και βρεχει - βρεχει -βρεχει που με τοσο νερο νοιωθεις φυτο. ή απο το διαβασμα ή απο το νερο. ευτυχως ή δυστυχως που δεν ειμαι αιγυπτιος αλιεργατης στη νεα μηχανιωνα, να απεργω και ή δικαιη απεργια μου, να κρινεται παρανομη και καταχρηστικη απο την αστικη δικαιοσυνη των αφεντικων, των μπατσων και των πρυτανεων.
στους φοιτητικους συλλογους οι απεργιες δεν μπορουν να χαρακτηριστουν παρανομες γιατι πολυ απλα δεν ειναι οριτζιναλ απεργιες αφου δεν υπαρχει στη μεση το ΧΡΗΜΑ. οι μονοι που θυσιαζουν (τις διαλεξεις - γνωση) ειναι οι φοιτητες και ετσι το αμεσα πιο αποτελεσματικο μετρο στο βαθμο που θελουν να απαιτησουν κατι, καθιστανται οι καταληψεις αφου εκει εκτος απο τους φοιτητες χανουν και οι καθηγητες.
ετσι λοιπον, οσοι καιροσκοπικα σπερνουν ανεμους , θα θεριζουν θυελλες, θα παιρνουν απαντησεις με ακριβως τον ιδιο τροπο που ρωτησαν. μονο ετσι καταλαβαινουν.
η συναινεση, ορος που χρησιμοποιειται πολυ τωρα τελευταια, για ανοιγμα της καταληψης της πρυτανειας του πολυτεχνειου κρητης, για συμβιβασμο και συμφιλιωση της αριστερας με τη δεξια, μια εικονα εθνικης συνεννοησης, σε μυστικους δειπνους, (βλεπε κυρκος). οι εκκλησεις των προχουντων - εξουσιαστων σε τηλεοπτικες συνεντευξεις σόου για ομαδικη δουλεια, κοινωνικη ειρηνη και συναινεση για το καλο του τοπου, εκκλησεις που επαναλαμβανονται με τετοια συχνοτητα και υφος δινουν την αισθηση πως προσπαθουν να ξεστομισουν το μοττο: "συνεργαστειτε ή χανομαστε". η συναινεση ειναι το ημισυ της καταστολης, και η αρνηση της ειναι η διατηρηση της αξιοπρεπειας. αντι λοιπον το κινημα να τρωει τα παιδια του, καλο ειναι να τρωει τους γονεις του. ουτε βημα πισω.