τωρα που ημουν εξω για καφε, σκεφτομουν αυτο με τις μπανανες, για μια αννα και για ενα ανανα. σκεφτομαι τι σχεση εχουν μεταξυ τους αυτα. ενταξει το πρωτο και το τριτο, η μπανανα και ο ανανας ειναι φρουτα και μαλιστα τα βρισκεις σε ζεστα κλιματα, ειναι και κιτρινα, η αννα που κολλαει ομως? εχει σχεση το ονομα αννα με ανανα και μπανανα. ακουγεται σα να εχουν σχεση. αν βγαλεις στο μπανανα το μι και το πι θα γινει ανανα? καποιος βιολογος, βιοτεχνολογος μπλα μπλα μπλα, που του αρεσουν η γλωσσολογια και οι γλωσσοδετες πρεπει να το ερευνησει το θεμα . π.χ. αν βγαλει απο τη μπανανα μερικα συστατικα -που αντιστοιχα ειναι το γραμμα μι και το γραμμα πι- θα μπορεσει να την μεταμορφωσει σε ανανα ή με τα συστατικα που μενουν να δημιουργησει ενα ανανα? καποιου επιστημονα που να του αρεσουν οι γλωσσοδετες π.χ. "κοραλι ψιλοκοραλο και ψιλοκοραλακι. "νερο, λιναρι, νερολιναρο, νεροκαθαρολιναρο", και να διαβαζει ιουλιο βερν. προυποθεση. δηλαδη τι να διαβαζει ο ανθρωπος, να τα εχει διαβασει οταν ηταν μικρος, αντε οσο ηταν φοιτητης. να νοιωθει λιγο.
οσο λοιπον αυτος ο δευτερος τροπος με τα συστατικα που μενουν μου φαινεται πιο κοντα στο ρασιοναλισμο και πιο επιστημονικος καθοτι οι συγχρονοι επιστημονες πιστευουν στο θεο δαρβινο και οχι στο θεο που πιστευομε ολοι εμεις που δεν ειμαστε επιστημονες, τοσο βασιμος αρχιζει να ακουγεται και ο πρωτος τροπος. ισως ομως ενας χημικος ομως καποτε να αποδειξει τον πρωτο τροπο. δηλαδη να μεταμορφωσει μια μπανανα σε ανανα. εξισου ενδιαφερον θα ηταν για την επιστημη η μεταμορφωση ενος ανανα σε μπανανα.δηλαδη να προσθεσει στον ανανα καποια στοιχεια-συστατικα και να δημιουργησει μια μπανανα. οχι να μεταλλαξει. να την δημιουργησει εκ νεου.γιατι ειμαστε και κατα των μεταλλαγμενων αλλωστε.
η αννα με το μαλλι ανανα που τρωει μια μπανανα δεν ξερω που κολλαει σε επιστημονικο επιπεδο, ισως να ειναι απλα ωραιο ονομα. εδω ομως κατι δεν μου καθεται καλα. γιατι τα δυο πρωτα ελεμεντς ειναι φρουτα, ενω η αννα ειναι ανθρωπος. (αηδιες του τυπου τι φρουτο ειναι η αννα ειναι απλα γελοιες αηδιες) η μπανανα και ο ανανας ειναι κιτρινα γενικοτερα σε ποσοστο 70-80 επι τις εκατο, ενω η αννα ειναι λευκη. εκτος κι αν ειναι ντυμενη στα κιτρινα. πως λεμε μαρια με τα κιτρινα. εμενα παλι το ονομα κατερινα με παραπεμπει σε κιτρινο και το αννα σε κοκκινο η πρασινο. τελος παντων εαν θελουμε η αννα να ειναι κιτρινη πρεπει να ειναι ισως ασιατισσα. σα το τραγουδι της λιλιπουπολης, μια κολυμβητρια κινεζα, κανει βουτια στη μαγιονεζα. και φοραει κιτρινο μαγιο μπικινι μπλα μπλα μπλα, η μαγιονεζα τι χρωμα εχει αληθεια, δηλαδη ολοι ξερουμε τι χρωμα εχει αλλα πως το εκφραζουμε? λευκο ε? μπα, ασπρη και ελαφρα κιτρινωπη τωρα που κοιταω καλυτερα. εκτος και αν βαλεις περισσοτερο χυμο λεμονιου οποτε κιτρινιζει περισσοτερο. ξεφυγα, αλλωστε η μαγιονεζα δεν εχει καμια σχεση με τον ανανα και με τη μπανανα ασε που ο συνδιασμος τους προκαλει εμετο. ετσι λοιπον η αννα πρεπει να ειναι ασιατισσα. η ασιατισσες ομως εχουν ονοματα οπως του δυτικου κοσμου? δηλαδη μπορει μια ασιατισσα να την λενε αννα? ή μαργαριτα? ή σαρα? ή τζοάνα? δεν νομιζω. ή μηπως κανω λαθος? διορθωστε με αν δεν ειναι ετσι. επισης το αννα ταιριαζει πιο πολυ ηχητικα παρα γραμματικα με τα γλυκυτατα φρουτα καθως διαθετει δυο νι ενμεσω δυο αλφα κολλητα κολλητα, ενω τα φρουτα εχουν το συνδιασμο αλφα και νι χωρις περαιτερω κολλητηλικια. και απο αποψη συμμετριας να το δουμε δεν ταιριαζει αφου ως προς καποιο αξονα εχουμε αν | να (ωραιο) ενω στα αλλα δυο η συμμετρια γαμιεται.
εν κατακλειδι ο ανανας μπορει να γινει μπανανα και τουμπαλιν ενω η αννα δεν μπορει να γινει τιποτα απο αυτα. που ξερεις εχει προχωρησει πολυ η επιστημη και η τεχνολογια στις μερες μας. πρεπει να το ψαξει αυτο για την αννα ο επιστημονας που θα ψαξει για τα δυο προαναφερθεντα φρουτα. τον λυπαμαι. πολυ δουλεια. μαλακια.
Σημειωση: καλο ειναι να αποφευγουμε να χρησιμοποιουμε την λεξη μπανανα με την γενικη της (και να χρησιμοποιουμε τις 3 υπολοιπες κλισεις αναλογως την περισταση). ΚΑΙ να να αποφεγουμε την χρηση του ανανα σε ονομαστικη . εαν φυσικα ολα τα παραπανω θελουμε να πετυχουν.