Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

δε αμεϊζινγκ γουατεβερ προντακσιονς



εαν και το μαϊσπεις μου εχει καταστρεψει τη ζωη, το γουσταρω απιστευτα γιατι ειναι πρεζα. ντόουπ που λενε και οι αμερικανοι. ντόουπ ειναι και καποιοι φιλοι που εχω στο μαϊσπεις και μενουν στο ρεθυμνο και κανουν ταινιες. γουατεβερ προντακσιονς λεγεται το προτζεκτ τους. φαινονται κουλ ατομα αν και δεν τους ξερω απο κοντα, γιαυτο καλυτερα να μαθει κανεις για το τι κανουν και οχι για το βρωμικο τροπο ζωη τους. που φαινεται απο τις ταινιες τους. γιαυτο, ρωτησα τον φιρμη132 που ειναι και ο καμεραμαν και ο παραγωγος της Γ. Π..
μου εξηγησε οτι η γουατεβερ προντακσιονς προς το παρον είναι μια μηχανη παραγωγης DIY διασκεδασης. απλως θελει να είναι κατι σαν open source λογισμικο, οποιοσδήποτε να μπορει να διασκεδασει χωρις να σκασει φραγκα και αμα γουσταρει να συμβάλει κιόλας.
πως ξεκινησε η ιστορια: Μια μερα μετα το ξεφαντωμα του καρναβαλιου, ειπαν οι ταλαντουχοι αυτοι νεοι και η παρεα τους να μαζευτουν να δουν καμια ταινια (τιποτα ετσι κουλτουριαρικο με ναρκωτικα και βιασμους). Στον φιρμη132 και τον γαμια του Πουτσα και Ξυλο #1 ανατεθηκε να φερουν τη ταινια. Ε και τι να γινει – φερανε μια που οπως αποδειχτηκε την ειχαν δει σχεδον ολοι και δεν ειχε βιασμους κιολας (Sweeney todd). Τι να κανουν, τι να κανουν τα παιδια, μεχρις οτου καποιος πεταξε : " – ε αμα είναι ετσι καλια να γυρισουμε δικια μας ταινια." Το μονο που εγινε μετα ηταν να πει ο καθενας τι ρολο θα επαιζε. Ουτε σεναριο, ουτε πλοκη. Απλως αρχισαν να τραβανε και μεσα σε 20 λεπτα η ταινια ηταν έτοιμη. Η εταιρια ξεκινησε, να πουμε, στο Ρεθυμνο τσι Κρητης στις μερες του καρναβαλιου 2009, αμεσως μετα τα γυρισματα της πρωτης ταινιας. Μεχρι στιγμης εχουν κυκλοφορησει 2 ταινιες. «Πουτσα και ξυλο #1» και «Ο Δασκαλος». Βεβαια επειδη καποιοι σκληροπυρηνικοι φανς θελαν και άλλο, πριν λιγες μερες ανεβηκε μια beta εκδωση της βιντεοκασετας «Πολεμικες τεχνες Mortal Kombat: από αρχαριους - για αρχαριους. Και μαλλον αποτι καταλαβα, στο μονταζ βρισκεται και το «Πουτσα και ξυλο #2».

γουσταρω που υπαρχουν ατομα που αντιμετωπιζουν τοσο αυτοσαρκαστικα το θεμα ταινιες. που το μαϊσπεις τους ειναι τοσο καλαισθητο οσο και οι αφισες που μου θυμιζουν παραγωγες της βιβιντ εντερτεϊνμεντ. μαρεσει η αυτουπονομευση τους και το παθος τους γιαυτη. δεν ειμαι κριτικος ταινιων ουτε και θελω να σας επηρεασω με τη γνωμη μου για τα ταινιακια. κατεβαστε τα εκει στα δεξια απο το λινκ στο μπλογκ του μαϊσπεις της Γ.Π. και δειτε τα.

Οι ταινιες παντα θα είναι διαθεσιμες online, πληρης ενημερωση για τις οποιες θα μπορειτε να βρειτε στον ιστοτοπο της γουατεβερ προντακσιονς.
http://www.myspace.com/whatevermovies ή http://www.whatevermovies.co.nr

οπως λεει και ο φιρμης132: "Ολοι μας ξερουμε ότι οι καλυτερες κωμωδίες συμβαινουν στην παρεα μας, μιας και ο καθενας ξερει το χουμορ και τα αστεια που αρεσουν στους αλλους. Δεν χρειαζεται να ψαξεις πιο περα δικε μου. Αρκει να το μοιραστεις…"