Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009


ο καλικαντζαρος - γατος μακης γρυσπολακης τωρα που λειπουν τα ποντικια χορευει, για δευτερη φορα. μαλιστα τωρα πηρε μαζι του και τα κουφωματα. το κτηριο ηθελε ενα σχετικο ριφρες, που ομως θα το κανουμε ΕΜΕΙΣ, μακη. κανεις αλλος

το οτι μπαινουμε σε μια νεα δεκαετια, και διαπιστωνω οτι δεν ξερω κανενα υπερσυντελικο, με σοκαρει. πιο πολυ με σοκαρει ομως πως : "τοπε και ο χιωτης, ολοι εχουμε καρδια λαος και κολονακι , μα υπαρχει διαφορα" (τοπε ο τακη τσαν αυτο θα ερθει στο ριμα για χρημα 2 ). γουεϊτ.
αυτη η δεκαετια ηταν η δεκαετια της εφηβειας. και τελικα διαπιστωνουμε πως ειμαστε γραφικοι μετεφηβοι, αυτο ειμαστε. δεν αλλαζει η διαγνωση, τιποτα δεν αλλαζει γρηγορα, οτι αλλαζει γρηγορα ειναι εκπληξη, οχι επανασταση. οσο περισσοτερο ζουμε στη καταπιεση, οι ζυμωσεις για την εξεγερση γινονται πιο δυνατες. η τρομοκρατια και το αγχος απο καθε αφεντη, φοιτητοπατερα, εργατοπατερα ή πατερα σκετο εντεινεται. οι φασιστες - νεοναζι χτυπανε γυναικες πια μεσα σε μαγαζια τρομοκρατωντας ανθρωπους οπου τους βρουν, οπως και η κρατικη τρομοκρατια. ομως κανεις ποτε δεν θα μεινει μονος. δεν ξεχναμε δεν συγχωρουμε ρε γαμιοληδες. ποτε. ουτε φετος ουτε και του χρονου ουτε περυσι. φετος ισως να μεγαλωσα και να ακουω περισσοτερα, να βλεπω περισσοτερα πραγματα που με προσβαλλουν. ειχα χασει αυτη μου την ικανοτητα εδω και δυο τρια χρονια. καλοπεραση? πες το οπως θες, ετυχε-πετυχε. με επηρεαζουν οι διακοπες ή μηπως το μυαλο μου λειτουργει με διακοπτες? τι μου λες και συ τωρα, ενας ανωμαλος ασελγουσε σε παιδια και την ιδια στιγμη ενα παιδι εχασε την ζωη του στον χυτα ανω λιοσιων, τραγικη συμπτωση και τα τρια πιτσιρικια, θα θεωρουσαν οι αστοι φιλοι . θα πουν με μια ταση σκουπισματος της πραγματικοτητας απο οτιδηποτε τους χαλαει το καλοστημενο οπτικο πεδιο: παιδια ενος κατωτερου θεου, τσιγγανακια... δεν υπαρχει θεος ρε μαλακες καταλαβετε το. ανθρωποι υπαρχουν.
θες να παμε για καφε? καιρο εχουμε να τα πουμε, πηρα καινουργιο αμαξι, γκομενα, σπιτι, φραγκα, παω λονδινο στα καλυτερα κολλεγια, γαμαω, ξυριζω και την ψωλη μου και το κωλο μου.
ωραια, χαιρομαι που περνας καλα γιατι εγω θα σκασω.
σκασε, σκασε, σκασε, σκασε, σκασε. ο πατερας, ο δασκαλος, ο γκομενος, ο καθηγητης, ο πρετεντερης. πρεπει να φυγω.
στο δρομο σκεφτομαι πως την επομενη δεκαετια θα ηθελα να δω μια εξεργερση αποκλειστικα και μονο απο μεταναστες. μεταναστες, εργατες, φοιτητες, μαθητες, ελληνες και "ξενους" ενωμενους. ακουγεται υπεροχο στα δικα μου ανομοιομορφα αυτια. τοσο υπεροχο οσο ασχημα ακουγεται το "προληπτικες προσαγωγες". οσο ασχημο ειναι μερικες γυναικες που βαφουν τις τριχες του κεφαλιου τους πλατινε χωρις να βαφουν και τις τριχες του εφηβαιου τους καθαυτο τον τροπο.
πολλες φορες οτι ζηλευεις, το ζηλευεις γιατι δεν ξερεις ποσο μαλακια ειναι. και οταν νοιωθεις περιεργα για κατι, ειναι επειδη μεσα σου συμβαινει κατι αντιστοιχο και δεν το βλεπεις πανω σου, αναλογικα. ακαταλαβιστικος συλλογισμος? θα στο εξηγησω αν θες. τωρα δεν εχουμε χρονο. ο χρονος στις γιορτες, ο χρονος των διακοπων, ειναι πολυτιμος, πρεπει να κανεις οτι δεν κανεις ολη την υπολοιπη ζωη σου. οτι επρεπε να κανεις για να ΖΕΙΣ. αν ζεις καταλαβαινεις. οταν πεφτεις στο κρεβατι σου, κοιμασαι ξερος? αλλοι μου εχουν πει πως οταν την πεσουν κανουν ονειρα. και τοτε τους παιρνει ο υπνος... καποτε ημουν πολυ κουρασμενος και σε ενα ονειρο μου, λεει ημουν σε μια συζητηση και ακουστηκε μια απορια, σα να θελαμε ολοι να ρωτησουμε ο ενας τον αλλο: μηπως οι αναρχικοι - αντιεξουσιαστες σημερα είναι οι κομμουνιστες του ελληνικου μετεμφυλιακου κρατους ? γουελκαμ μπακ του ριαλιτι.
εντ δε μοντερν ριαλιτι μου προκαλει εγκεφαλαλγια. οπως τα ποτα μπομπες, ο σουαϊν ο φλου, και τα δελτια των 8, ολα νοθευμενα. εισαι και εσυ νοθευμενη ? εχεις αξιοπρεπεια και οτι εχει αξιοπρεπεια δεν ειναι νοθευμενο. εκτος και αν ειναι νοθευμενο με την ιδια την αξιοπρεπεια που τοτε περναμε σε αλλη διασταση. οπως και σε δεκαετια.
ελπιζω να περασετε την καλυτερη πρωτοχρονια της ζωης σας να την θυμαστε για παντα, ολοι. η πανανθρωπινη αξια, της αλλαγης του χρονου ειναι χαρα, ειτε γιατι ερχομαστε πιο κοντα στο μελλον, ειτε πιο κοντα στο τελος.
και στο κατω κατω της γραφης σε ρωταω ρε ιωακειμ, σημερα θυματε κανεις τον τακη κουβατσεα?