Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

τι συνεβει τωρα.

γενικοτερα στο ιντερνετ και στην επαφη με ανθρωπους μεσω αυτου μαθαινεις οτι αυτοι που γουσταρες να δεις σε φεστιβαλ δεν θα ερθουν τελικα, και μαθαινεις οτι ερχονται αλλοι που γουσταρεις απιστευτα και δεν ειχες παρει πρεφα. ειχα φερει τους δυο δισκους τους στην επιφανεια εργασιας για να τους ακουω συνεχως τις τελευταιες τρεις εβδομαδες. στο γιουτιουμπ εβλεπα δυο φορες τη μερα τα βιντεο τους. θαυμαζω. δεν το ηξερα οτι ερχονται στο ελλαντα. και το εμαθα μια μερα πιο νωρις. αυτο πως λεγεται? αμοιρη μοιρα, κακοτυχια ή σκατοσυμπτώσεις ?

ειμαι μαλακας γιατι εκανα ανινστολ το εμ-εσ-εν να μη μπαινω και να εχω περισοτερο χρονο για τον εαυτο μου, και να συγκεντρωνομαι περισσοτερο και να μη χαζολογαω. μετα ενας φιλος μου ειπε το meebo που ειναι σα το εμ-ες-εν αλλα σε μπροουζερ. ειναι κακο πραμα το εμ-ες-εν. μαθαινεις τα νεα και τα νεα σε βγαζουν απο τον δικο σου ιδανικο και καλοφτιαγμενο κοσμο. τον κομμενο και ραμμενο στα μετρα σου.

και εχεις εσυ να κανεις μιλιμετρε με αντλιοστασια και μαλακιες και οτοκαντ και τα αρχιδια μας κουνιουνται. και κανει και μια πουτανα ζεστη. το κλιματιστικο σε κανει να κρυωνεις.. παω να παρω μια μπιρα.

η μυθολογια της μυθολογιας μας.










σε εκεινο το δειπνο, η συζητηση ξεκινησε απο τα αρχαιοελληνικα ονοματα των συνδετημονων.
τα ονοματα σα λεξεις σπιθες, αναψαν τη φωτια της συζητησης. σπιθες που ηρθαν απο το παρελθον.
για το ενα τριτο της διαρκειας του δειπνου, οι 4 απο τους 6 μιλουσαν για μυθολογια, και οι αλλοι δυο που ακουγαν, ακουγαν τοσο προσεκτικα οσο προσεκτικα μπορει να καταλαβει καποιος που δεν ξερει καλα ελληνικα.
διαπιστωσα οτι οι γνωσεις μου για την αρχαιοελληνικη μυθολογια ειναι βασικοτατες. σχολικου επιπεδου.
ρε μανα γιατι μου εδινες να διαβασω ολους τους ηλιθιους αμερικανοθρεμμενους, γιατι επεμενες στη συγχρονη λογοτεχνεια και απλα προσπερασες τη μυθολογια ετσι αβασιμα? θεωρησες οτι την εκανα στο σχολειο??? παιρνω την μανα μου τηλεφωνο, η απαντηση ειναι ακριβως αυτη: "σου ειχα παρει βιβλια, τα διαβασες, αισωπο και εικονογραφημενα, αλλα κανατε στο σχολειο νομιζω." ισως η μνημη μου να μη με βοηθα. να ειχα διαβασει και να τα ξεχασα. αν ειχα διαβασει καλα θα τα θυμομουν ομως. ειμαι σιγουρος. η οσα ειχα διαβασει στο σχολειο. αρχιδια καναμε στο σχολειο, δικιες μας μυθολογιες φκιαναμε. γιαυτο βγηκαμε ολοι καθυστερημενα. και μετα οι φιλολογοι στο γυμνασιο επεμεναν στη σχολη του 30, δεν ξερω γιατι δεν μας μιλησαν ποτε για μυθολογια? οδυσσεια καναμε. ιλιαδα ποτε. η δικια μου η φουρνια ηταν στους ατυχους ολων των εποχων που δεν καναμε ποτε ηλιαδα. ΠΟΤΕ. γαμω το σπιτι τους, ενας δεν μπορουσε να αναρωτηθει γιατι τα παιδια αυτα δεν κανουν? στα παπαρια μας εμεις τοτε, νοιωθαμε τυχεροι που την σκαπουλαραμε. δεν θυμαμε καν αν μας εδωσαν το βιβλιο να διαβασει μονος οποιος ηθελε.
Ποτε ελληνικη μυθολογια. να την χεσω την οδυσσεια και τα αρχαια που η μαλακισμενη η φιλολογος επεμενε να μαθουμε το ειμι και τους αοριστους και παπαριες. σκατα.
μπορει επισης εγω να ημουν τεμπελης και να μη διαβασα οσο επρεπε γιατι με ενδιεφεραν αλλα πραματα.

με ενα γρηγορο σερτς στο γκουγκλ βρισκω ολα τα βιβλια που μου ελεγε η μανα μου. αυτα που ειχαμε ολοι. που εκαναν 2.5 χιλιαρικα τοτε...

δεν ξερω αν θεωρω την μυθολογια, μυθολογια κυριολεκτικα. παπαρολογια των αρχαιων δηλαδη. η ιστορια με μια ανταυγεια ψεματος στη εννοια της. ισως δεν διαβασα τοσο αφου τη θεωρουσα ανουσια, και ειχα αλλα αναγνωσματα. ξερω ομως οτι η μυθολογια ειναι κατι που θα επρεπε να εχουμε ολοι εξαντλησει. να τα ειχαμε διαβασει τα παντα ολα. να μη ειχαμε κενα. ενταξει μην ειμαι και υπερβολικος, να ειχαμε διαβασει αρκετα. η μυθολογια τελικα ειναι σα τα εμβολια. τα κανεις μικρος και εισαι καλυμμενος. κας μη νομιζεις οτι εχουν σημαντικη δραση. κανουν τεραστιο καλο στον οργανισμο σου. σα τη μυθολογια στο μυαλο σου.

Μπορεί να είναι ύφασμα. Ή ανεμόσκαλα.