Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

SOSTENOYTO


Είσαι στο κυλικείο της σχολής σου και πριν από το εργαστηριάκι σου πας να πάρεις μια σαντουιτσάρα και ένα άϊς τι, τσουκ μπαίνεις μέσα και βλέπεις μια παρέα 10 μαντράχαλους χαλαρούς να παίζουν φότοπλεϊ. Στα παπαρια σου προσπερνάς, βλέπεις την κολάρα της τύπισσας που είναι στο κυλικείο καθότι το από μεσα του «μπάρ» είναι υπερυψωμένο και έχεις ορατότητα, παραγγέλνεις και σκέφτεσαι ότι παρασκευή μεσημέρι με τίγκα ήλιο, ζέστη και άνοιξη όλοι θα είναι για καφέδες και όχι στο πολυτεχνείο. Ξανασκέφτεσαι και έλα μου ντε που είναι μέρα συνέλευσης για την εφορευτική ενόψει φοιτητικών εκλογών. Γιαυτό έχει τόσο κόσμο. Όπως βγαίνεις παρατηρείς ότι οι μαντράχαλοι είναι πασόκοι και έτσι εξηγούνται για το πώς έχει κόσμο στο πολυτεχνείο τέτοια μέρα και ώρα και στο μυαλό συνδέονται όλα μαζί αλυσιδωτά.

Ο δικός μου περιμένει απέξω κάνει τσιγαράκι, και διαβάζει ένα, ωραίο φαίνεται, έντυπο με σήματα ειρήνης, Γιασέρ Αραφάτ απέξω, ματ-στρατιώτες, παλαιστινιακές σημαίες , παλαιστινιακές μαντίλες και FREE PALESTINE πηχυαίο τίτλο. Μεχρι να φάω τις πρώτες μπουκιές διακρίνω και το ψαρώτικο όνομα , SOSTENOYTO , όπα λέω ο δικός μου έμπλεξε με τίποτα αριστερούς, για να το κατασχέσω να δω τι λέει. Στα παπάρια του όμως και αυτού, διάβαζε τα ονόματα των αρθογράφων.

- Ρε λακαμά αυτόν που γράφει εδώ, δεν τον ξέρουμε? Μου λέει..

- Ποιόν ρε?

- Αυτόν, και μου δείχνει ένα όνομα., ωχ ναι ρε αυτός πασπίτης δεν είναι? Τι του λέω έμπλεξε με τίποτα ΝΑΡ ?

- Δεν ξερώ. Τα άλλα ονόματα δεν μου λένε τίποτα.

-για δώσε μου λίγο να δω , του αποκρίνομαι, και καθώς κοιτώ συνεχίζω, ρε λακαμά, αυτοί είναι όλοι πασπίτες !!!

- ΑΑΑΑΑΑ ναι.

- μπράβο μαλάκα! που το βρήκες αυτό? Τον ρωτώ έκπληκτος και υποψιασμένος.

- να εδώ ήταν.

Το βάζω στη τσάντα και φεύγουμε.

Με έτρωγε η περιέργεια τι σκατά θα είχε μέσα αυτός ο διάολος, πως θα μπορούσαν αυτοί να γράψουν κάτι αξιόλογο.. πάω να διαβάσω τι γράφει…

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕ? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ? τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε? Μου έχει φύγει το κλαπέτο με αυτά που διάβασα εκεί μέσα! Έχω μουρλαθεί από τα γέλια και από τη δόση μαλακίας που περιέχει αυτή η φυλλάδα. Ρε έχω πάθει πατατράκ λέμε!

Συνάδελφοι που το έχετε γράψει αυτό το πράμα, ΜΠΡΑΒΟ! Σοβαρά μπράβο γιατί κανείς δεν κάθετε να κάνει ένα ωραίο έντυπο με ωραία κειμενάκια και τίγκα στη διαφήμιση από όλα τα μαγαζιά της πόλης, που αφορούν τους φοιτητές πάντα, δηλαδή σουβλατζίδικα πιτσαρίες καφετέριες και μπάρ. Να ξέρουμε ρε παιδί μου όπως διαβάζουμε το ωραίο κειμενάκι για τα απλά μαθήματα πολιτικοποίησης που δίνετε , στο τέλος του να μάθουμε και το τηλέφωνο της τάδε πιτσαρίας, να παραγγείλουμε τίποτα μπας και πεινάσαμε. Μπράβο έξυπνη κίνηση. Και πολύ πολιτική πάνω απόλα. Α, με τζατζίκι.

Πιο δίπλα ένα άρθρο με τίτλο: «Δοκιμάσαμε την Αναρχία , μα δυστυχώς απέτυχε…»

ΟΥΑΟΥ. Το διαβάζω, και σκέφτομαι, ρε φίλε, μερικά άτομα πόσο αντιδραστικά παίζει να είναι? Αυτός η πρέπει να είχε ζήσει τη παρισινή κομμούνα to 1871 ή πρέπει να είχε ζήσει τον ισπανικό εμφύλιο (εδώ στα αγγλικά πιο καλό λινκ) από κοντά για να τα γράφει αυτά. Διαβάζω το όνομα και βλέπω ότι ο τύπος είναι συμφοιτητής μας! Συνομήλικος! Ισχυρίζεται ότι έχει ζήσει από τον Μάη του 2005 την αλλαγή του πολιτεύματος από προεδρεύομενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε τυπικά-κοινοβουλευτική αναρχία. Δεν έζησε τις μεγάλες εξεγέρσεις που σκοτώθηκε κόσμος και κοσμάκης και έζησε φέτος τα δεκεμβριανά που οι μπάτσοι σκότωσαν τον αλέξη.. ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ??? τι λένε οι τύποι ρε φίλε? Ρε παιδιά περίμενα αυτά να τα γράφει η Α1 του καρατζαφύρερ και όχι εσείς .

Μετά το μενού έχει ένα άρθρο σε σαλόνι του φυλλαδίου για το ποδήλατο. Ευτυχώς μου θύμισε ότι έχω υποσχεθεί στο συγκάτοικο μου πως πρέπει να πάρω το πανάκριβο ποδήλατο του, να το πάω να το φτιάξουν να κάνω καμιά βόλτα τώρα που έφτιαξε ο καιρός.

Έπειτα έχει συνέντευξη του δημάρχου του δήμου που είναι το καμ πους του πολυτεχνείου (ο δήμαρχος ,μεταξύ μας αυτό, φαίνεται πολύ πράσινος. Οικολόγος εννοώ μαλάκες!) γιατί δίπλα έχει και ένα άρθρο για το περιβάλλον.

Στη συνέχεια έχει κάτι ράντομ άρθρα με τίτλο «Ολυμπιακή», «Φιλία», οι «γενικές συνελεύσεις και η απαξίωση τους» ναι το απαξίωσα το άρθρο αυτό όπως και τις συνελεύσεις.

Επόμενη σελίδα και συνέντευξη από τους Σαμαρείτες του ερυθρού σταυρού, καλή φάση να είσαι Σαμαρείτης, το μόνο αξιόλογο άρθρο. Μετά πάλι λίγο πρασινίλα για το πράσινο μέλλον, ξέρετε φωτοβολταϊκά και οικονομία και τέτοιες ψαγμενιές.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και μετά αρχίζουν τα χάρντκορ. Ημερολόγιο με όλα τα σκάνδαλα από τότε που είναι η ΝΔ στη κυβέρνηση από το 2005 και μετά δηλαδή. Πριν είχαμε σκάνδαλα? Σόρρυ ξέχασα να πω ότι στην ιδία σελίδα έχει μια διαφήμιση που πιάνει τη μισή έκταση μιας Α3 με το μπαρ που συχνάζουν όλες οι πασπιτόφατσες και μερικά ωραία νιαμού που δυστυχώς τα στητά κωλαράκια τους πασπατεύουν οι πασπίτοφατσες που λεμε . ε ο κάβουρας με τι καβουρίνα πάει και το μπαρπούνι με τη μπαρμπούνινα. Έτσι είναι αυτά.

Μετά άρθρο για κράξιμο στο Αλέξη, όχι τον κούγια καλέ, τον τσίπρα , που είχε έρθει στο πολυτεχνείο πριν λίγο καιρό… μετά πάλι πρασινίλα για το περιβάλλον και μαλακίες, και μετά το ρένταξ. Αποκαλυπτίκ πολύ το επόμενο άρθρο ένα τουτόριαλ για πω να μη πάτε ούτε μια ώρα στο στρατό! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, μου θυμίζει βλαχάκο χωριατούλη γλυκό τροφαντό μελαχρινό, με μούσι, ανοιχτό πουκάμισο μαύρο και σταυρό χρυσό, να οδηγεί μια μοντιφαρισμένη μπε–εμ-βε με φιμέ τζαμιά και μέσα να ακούει Vangelis. Ασχολίαστο.

Τέλος πάντων μη τα πολυλογώ, μετά εχει κάτι παπαρίστικα άρθρα δυο τρία δισκάκια κριτική (χαχα) και μετά ανέκδοτα, αποφθέγματα και σοφιες…

ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ? Ρε μαλιάγα θυμάμαι να βγάζουμε κάτι τέτοια πετσοεφημεριδάκια στο γυμνάσιο και να συναγωνίζεται το Α2 με το Α3 αν είναι καλύτερη η δικιά τους εφημεριδούλα. Ο τακούλης επαιρνε συνέντευξη από το διευθυντή(επειδή ήταν γιός της αγγλικού), νιόνιος έγραφε για τη φιλιά, ο Φάνης για το περιβάλλον η γιωργία για τον ερυθρό σταυρό, η Μαίρη κανα ποιηματάκι με πλεχτή ομοιοκαταληξία που ήταν και πιο διαβαστερή με σπυράκια και γυαλιά, και τέλος είχε κανένα σταυρόλεξο από τη σούπερ Κατερίνα κομμένο με ψαλίδι και κολλημένο σε Α4 με κόλλα ούχου.

ΤΕΤΟΙΟ σκατόπραμα είναι και αυτό το SOSTENOYTO, που δηλαδή θέλει ο διάολος που είναι βαμμένος πράσινος να κρυφτεί αλλά η πουτανιά δεν τον αφήνει, ρε παιδιά αφήστε το να πάει στο διάολο, αν θέλετε να βγάλετε λεφτά από τις διαφημίσεις πείτε το σε κανένα χριστιανό να βρούμε ένα τρόπο να βγάλουμε φράγκα να σταματήσει να βγαίνει και αυτή η μαλακία που χαλάτε όλο το χαρτί του αμαζονίου ρε αθεόφοβοι. Σε πι-ντι-εφ δεν σκέφτηκε ένας χριστιανός να το βγάλει? Αν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή θα ήμουν σίγουρος ότι θα έπεφτε νωρίτερα στα νύχια μου. Των ποδιών μου βασικά. Μαλάκες. Ε μαλάκες. Μας ξενερώνετε εντελώς, βάζετε Αραφάτ τον συγχωρεμένο φάτσα κάρτα φόρα κορνίζα, πρώτη μούρη και μέσα δεν έχει ούτε μια αναφορά στη Παλαιστίνη ρε παιδιά... Και στα αρχίδια μου για τον κακάσχημο τον άραβα , αν είχε μόνο και μόνο μια φωτογραφία με Ανδρέα (ναι, το πατερά του Γιωργάκη εννοώ) μαζί με Αραφάτ και Λιάνη σε κανένα μπόϊνγκ της ολυμπιακής , εγώ δεν θα έλεγα τίποτα ρε συνάδελφοι. Αλλά γιατί ξηγιέστε έτσι να ‘ούμε? Δώστε στο λαό σας λίγο ιστορία ρε, ο κόσμος διψάσει να μάθει τα παρασκηνιακά όταν ήμασταν πιτσιρικαρέοϊ. Δεν βλέπετε τι κάνει ο Άδωνης και πουλάει τόσα βιβλία ? Παρασκήνιο πουλάει ο τύπος ρε, αυτό θέλουμε. Ένιγουεϊ εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα, ευτυχώς το τελευταίο αρθράκι στο οπισθόφυλλο το σώζει κάπως και τα χρώματα του αρτοζαχαροπλαστεϊου στη διαφήμιση από κάτω είναι κόκκινο, άσπρο, πράσινο, οπότε σωζετε λιγο η φαση πάλεσταϊν... Πάω να χέσω τώρα θα ρίξω και μια ματιά σε κανα δυο γελοιογραφίες που έχει μέσα και μετά θα τη βάλω κάτω από το πλυντήριο γιατί κάνει μερικα νερά ρε πλούστη μου μετά από κάθε πλύση. ίσως το έχω γαμήσει. Τεύχος 9 λέει, θα προσπαθήσω να βρω κι άλλα τεύχη γιατί το πλυντήριο μου είναι βαρύ. Α και θα παραγγείλω τώρα από τα ντελιβεράδικα καμιά σαλάτα έτσι μυστήρια πράσινη , να έχει φτάσει μέχρι να χέσω γιατί με αυτά που διάβασα ανακατεύτηκα.


*σοστενούτο : μουσικός όρος που δηλώνει ότι ο βαθμός την έντασης ή της ρυθμικής αγωγής πρέπει να τηρηθούν συνεχώς και σταθερά. Σήμερα το έμαθα, το μονο χρήσιμο πράγμα από αυτή τη εβδομαδιαία εφημερίδα.


Φλόμπες με τη παλιομαλακία σας με κάνατε να χάσω το φεγγάρι στη ρόδα. Θα σας τη φυλάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σημασια δεν εχει η ντοπα, αλλα η συμμετοχη.