Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

AROSTOYRGIMA

Τις προάλλες που λέτε άραζα και διάβαζα κατι πανέμορφα μπλόγκ που με φτιάχνουν, και βρήκα αυτό. Το βίντεο κλιπ του Πανούση για τo Κάγκελα Παντού. Είναι το πρώτο βιντεοκλιπάκι εταιρικής παραγωγής στην Ελλάδα από την EMI κατόπιν παραγγελίας του Διονύση Σαββόπουλου για την πρώτη εκπομπή της τηλεοπτικής σειράς "Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι". Κόπηκε από τον Σαββόπουλο. Το έμαθε ο Μάνος Χατζιδάκις και το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του Σείριου στο ZOOM της Πλάκας. Μετά από αυτό ο Σαββόπουλος το πρόβαλε τελικά στην εκπομπή του. Τέλος πάντων με το μαλάκα το Σαββόπουλο η φάση είναι ότι το βιντεοκλίπ είναι ΑROSTOΥRGIMA. Δεν με νοιάζει πως και γιατι είναι αροστούργημα πάει και τελείωσε. EINAI. Δήλαδη δεν είναι ούτε αριστούργημα , ούτε αρρωστούργημα είναι αροστούργημα.

Δεν είναι δικιά μου λέξη , δεν την εφεύρα. Απλά την είδα. Όχι ακριβώς έτσι ξεκάρφωτη, ήταν σα σχόλιο στο παραπάνω βίντεο, ένας τύπος με το ψευδώνυμο: Spinachpope το είχε γράψει. Προφανώς από τον ενθουσιασμό του έκανε λάθος και αντί να πατήσει το όμικρον πάτησε το γιώτα που στα δικά μας QWERTY πληκτρολόγια είναι διπλά-δίπλα. Καλό λαθάκι όμως, μ’ άρεσε. Το βασικό είναι ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο στα γκρίκλις , δηλαδή ως AROSTOΥRGIMA, ακούγονταν έτσι όπως ακριβώς ήθελα, για βγάλω τα συμπεράσματα μου από το λάθος του φίλου. Ποία συμπεράσματα, ο Spinachpope, μου εδωσε αυτο που αναζητουσα, μια λεξη μου να εσώκλειε αλλες τόσες και να περιέγραφε το βίντεο με την μια.

Μπορεί να μη το σκέφτηκε καν, μπορεί να το έγραψε επίτηδες, μπορεί απλά από τον ενθουσιασμό του να μη πρόσεξε, παίζουν πολύ αυτά όπως ξέρετε. Ήταν ότι ακριβώς περίγραφε αυτό το βίντεο ρε φίλε , ότι ακριβώς έπρεπε. Τρελάθηκα το σημείωσα με την μια. Μερικές φορές γουστάρω πολύ να βρίσκω λέξεις που χαρακτηρίζουν μια κατάσταση ή να υπήρχαν ήδη έτοιμες, χωρίς να μπαίνω στο κόπο να ψάξω στο λεξικό του κεφαλιού μου. Καινούργιες λέξεις πολύπλοκες σα τα

μπίτια του κυρίου ουϊζό. Ένα ακόμα AROSTOYRGIMA αυτή η δισκάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σημασια δεν εχει η ντοπα, αλλα η συμμετοχη.