Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

RE:

σημερα διαπιστωσα πως καποιος ποιητης, μου ζητησε να διαγραψω ενα ποιημα του απο το μπλογκ. το κατεβασα γιατι ο καθενας μας εχει νομιζω ισοβια ισχυ πανω στα εργα του.
ομως αυτη η αυταρεσκεια της ισχυος ειναι που λεγεται χυδαιοτητα. οχι οι κακιες λεξουλες οπως πολλοι θεωρουν.
παντως, εχω καποιες τυψεις γιατι δεν ειναι σωστο να αφαιρεις την τεχνη απο την ζωη.
ευτυχως στη συγκεκριμενη περιπτωση διολου με ενδιαφερει, αφου οταν σου ζητειται να κανεις κατι τετοιο, μαθαινεις να αντανακλας το νοημα της τεχνης στο μισος σου για οτι τεινει να γινεται καθεστως.


μεχρι και
οι γιαγιαδες στα χωρια το ξερουν, πως η ανυπακοη δεν ειναι επιθυμητη ουτε υπολογισιμη
απο καθηγηταδες, δημοσιογραφους, φιλοσοφους, οικονομολογους. δεν ηταν ποτε, γιατι πολυ απλα την φοβουνται. την φοβουνται σα τους πεθαμενους ποιητες που θαυμαζουν.

4 σχόλια:

  1. το ειχες διαβασει? ηταν ενα ποιηματακι γλυκουλικο, που στον δημιουργο του, η αισθητικη και ρητορικη του μπλογκ δεν του αρεζε και μου ζητησε να το κατεβασω. δεν χαλαω χατιρι σε κανενα οπως ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πώς ο δημιουργός ενός έργου μπορεί να το διεκδηκεί μετά τη δημοσιέυσή του; πώς μπορεί ο λευκός άνθρωπος να πουλήσει τη γή; ποιός μπορεί να μετρήσει τον αέρα που αναπνέουμε; τι δύναμη έχουν τα λόγια μας όταν τα λέει κάποιος που δεν τον γουστάρουμε;


    ''υποθέσεις, μυστήρια...''*
    *γ. σκαριμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κομμεντ σου ειναι σα να συνεχιζεις το ποστ... κολλαει απιστευτα με την τελευταια προταση. "την φοβουνται σα τους πεθαμενους ποιητες που θαυμαζουν." την φοβουνται γιατι ειναι εναντια στη στην δικια τους σαπια λογικη της νοικοκυροσυνης καθε γειτονιας και παρακειμενης συντεχνιας.
    ενα ποιημα ειναι ακριβως ιδιο με την γη. απορω πως γινεται να το πουλας. αυτο ειναι το μειονεκτημα της συγχρονης τεχνης πως εχει σα μετρο την ικανοτητα της να πουληθει και οχι να μη ξεπουληθει. γιαυτο πρεπει παντα να τσεκαρεις ποιος λεει αυτα που διαβαζεις χωρις αυτο να σε κανει να μη τα διαβασεις. εκτος και αν προκειται για τον μορισι που τοτε παω πασο γιατι του εχω αδυναμια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σημασια δεν εχει η ντοπα, αλλα η συμμετοχη.